MESLEK LİSESİ DİPLOMASI NASIL ALINIR?

1. Merkezimizin "Mesleki Eğitim Programı + Diploma Programı" öğrencilerinden 12. sınıf sonunda tüm ders ve sınavlarında başarılı olanlar eğitim gördüğü alan/dal üzerinden doğrudan Meslek Lisesi Diploması alarak okulumuzdan mezun olurlar.

2. Merkezimiz öğrencisi olmayanlar ise aşağıdaki şartlarda Meslek Lisesi Diploması alabilirler;

a) Ustalık veya Kalfalık Belgesine sahip olup İlköğretim/Ortaokul mezunu veya 1996-1997 öğretim yılı öncesi İlkokul mezunu olanlar, belge türüne göre 15, 17, 32 veya 34 saat sadece Kültür Derslerini alıp başarılı olmaları halinde Diploma Telafi Programı ile belgelerinin meslek/alan/dalı üzerinden Meslek Lisesi Diploması alabilirler.

b) Meslek Lisesi haricindeki herhangi bir liseden mezun olup Ustalık Belgesine sahip olanlar, Diploma Değişim Programı ile doğrudan belgelerinin meslek/alan/dalı üzerinden Meslek Lisesi Diploması alabilirler.

Meslek Lisesi Diplomasına Başvuruda İstenecek Belgeler:

1- Dilekçe (Merkezimizde Alınacak Matbu Dilekçe)

2- "Ustalık Belgesi/Kalfalık Belgesi/Lise Diploması" Aslı ve Fotokopisi

3- 1 Adet Biyometrik Fotoğraf

4- Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Not: Belge türü olan evrakların asılları işlem yapıldıktan sonra başvuru sahiplerine geri verilecektir.

Meslek Lisesi Diploması Alabilmek İçin Başvuruda Bulunma Zamanları

* Diploma Telafi Programı için Ekim ayı sonuna kadar,

* Diploma Değişim Programı için resmi çalışma gün ve saatleri içerisinde herhangi bir zamanda

adayın kendisi tarafından başvuruda bulunulabilir.

Yayın: 30.12.2021 - Güncelleme: 16.04.2024 12:06 - Görüntülenme: 33746